Queensland Mendapat Pemenang Loteri M, tetapi Persaingan Antarabangsa Semakin Meningkat
Toto

Queensland Mendapat Pemenang Loteri $30M, tetapi Persaingan Antarabangsa Semakin Meningkat

Selasa lalu, seorang pemain loteri memukul kombinasi nombor yang betul dalam Oz Lotto, membawa kepada skor AU$30 juta (AS$20.47 juta). Pemenang keluaran macau membeli tiket di pinggir bandar Brisbane, yang menyempitkan skop bagi mereka yang mungkin bermain malam Selasa.

Setakat ini, tiada siapa yang menuntut hadiah tersebut. Masih ada masa, walaupun, kerana Queensland, rumah Brisbane, memberikan pemenang loteri peluang besar untuk memfailkan tuntutan.

Semak Tiket Anda
Dalam kebanyakan kes, pemenang cabutan Oz Lotto menerima kemenangan mereka secara automatik. Walau bagaimanapun, ini memerlukan mereka membuat pembelian dengan akaun berdaftar. Dalam kes ini, tiada pendaftaran, yang bermaksud pemenang adalah sendiri untuk tampil ke hadapan.

Bagi pemenang berdaftar yang mendapat jackpot besar, mereka menerima hadiah dalam masa 21 hari selepas cabutan, menurut Oz Lotto. Walau bagaimanapun, ini tidak terpakai kepada pemenang di Victoria atau Tasmania, yang mempunyai peraturan mereka sendiri, kerana kehadiran Tabcorp .

Jika pegawai tidak dapat menghubungi pemenang, individu itu mempunyai enam bulan di Victoria dan Tasmania untuk tampil ke hadapan. Jika tidak, menuntut hadiah adalah sukar. Di New South Wales dan Wilayah Ibu Kota Australia, hadnya ialah enam tahun.

Walau bagaimanapun, di Queensland, pemenang mempunyai lebih daripada cukup kelonggaran. Mereka boleh menunggu sehingga tujuh tahun untuk menuntut hadiah mereka.

Sebagai tambahan kepada pemenang besar malam Selasa, terdapat banyak pemain loteri lain untuk mendapatkan wang tunai. Kira-kira 562,953 memadankan gabungan nombor untuk menerima gabungan AU$11.78 juta (AS$8.04 juta).

Pemenang yang lalai
Terdapat banyak sebab mengapa orang menunggu apabila mereka menang besar. Mereka mungkin ingin mengatur urusan mereka, atau membincangkan pilihan mereka dengan peguam atau penasihat kewangan. Mereka juga mungkin mahu merahsiakannya daripada kalangan dalaman mereka.

Terdapat juga kemungkinan bahawa mereka tidak menyedari mereka menang. Bagi sesetengah orang, membeli tiket loteri adalah sifat kedua, dan mereka SGP Result melupakannya selepas itu. Seorang lelaki di New Zealand mengalami perkara itu baru-baru ini, tidak menyedari bahawa tiket yang dibawanya selama seminggu adalah pemenang.

Seperti yang dilaporkan oleh media Oz Lotto , lelaki itu membeli tiketnya di Tikipunga, pinggir bandar Whangārei, New Zealand. Dia kemudian tidak menyentuhnya selama seminggu. Apabila dia akhirnya menyemak nombornya di sebuah kedai, dia mendapati dia memenangi NZ$1 juta (AS$617,600).

Loteri Aussie Melihat Lebih Banyak Persaingan
Sudah terdapat banyak pilihan loteri di Australia, tetapi padang akan menjadi lebih sesak. Pejabat Loteri dan Blueshyft, sebuah platform pembayaran, telah bekerjasama untuk membenarkan warga Australia mengambil bahagian dalam loteri di seluruh dunia.

Perkongsian ini akan membolehkan pemain mengakses loteri terbesar di dunia Pengeluaran Sydney daripada lebih 1,400 Agen Berita di seluruh Australia. Jaclyn Woods, Ketua Pegawai Eksekutif The Lottery Office, menyatakan bahawa pengaturan itu akan meningkatkan keyakinan pemain dalam mendepositkan dalam talian. Agen surat khabar akan dibayar peratusan deposit dalam kedai atau jumlah dolar. Mereka juga akan menerima yuran rujukan untuk setiap pelanggan baharu.

Perjanjian perkongsian termasuk EuroMillions, US Super Lotto, dan Jackpot Mega Itali. Untuk mengambil bahagian, pemain boleh mendepositkan wang fiat atau mata wang kripto menggunakan platform Blueshyft.