BERJUANG DI MEJA DAN MELAWAN KANSER: KISAH POKER LIMA BERLIAN MICHAEL GRAYDON
Toto

BERJUANG DI MEJA DAN MELAWAN KANSER: KISAH POKER LIMA BERLIAN MICHAEL GRAYDON

Rumah penuh tewas kepada rumah penuh sungai yang lebih besar untuk kehidupan kejohanan anda. Ini adalah senario yang menghancurkan yang mungkin menyebabkan kebanyakan pemain poker mengutuk nasib malang mereka. Tangan ini adalah nasib Michael Graydon pada awal Hari 1 hanya dalam tangan kedua WPT Five Diamond World Poker Classic. Ia adalah penyingkiran pantas daripada kejohanan dan pastinya bukan apa yang dia mahukan. Tetapi bagi Graydon, penyingkiran kejohanan hanyalah satu halangan di jalan raya. Dia berhadapan dengan lebih teruk sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Peminat poker mungkin pernah mendengar kisah Graydon dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Pemain poker rekreasi berusia 40 tahun dari Birmingham, Alabama, telah bertarung dengan tumor otak tahun ini tanpa prognosis yang paling hebat. Terima kasih kepada Jelajah Poker Dunia, Graydon adalah antara padang pada Hari 1 di Five Diamond. Walaupun enam minit keluar dari kejohanan, Graydon menikmati keseluruhan pengalaman sebagai tetamu WPT. Bersama bermain kejohanan itu, dia bertemu Daniel Negreanu dan terlibat dalam beberapa perbincangan strategi dengan pengajar LearnWPT Andrew Lichtenberger.

“Ia sukar dipercayai,” katanya. “Sejak saya tiba di sini, terdapat begitu banyak layanan dan semua orang membuatkan saya berasa istimewa.”

MENGHADAPI MASA SUKAR
Ujian perubatan Graydon bermula pada bulan Mac apabila mula mengalami kekejangan di lehernya yang seolah-olah sentiasa membuat suaranya serak. Doktornya akhirnya mendapati dia mempunyai pita suara yang lumpuh.

“Dia berkata satu-satunya sebab saya mengalaminya adalah sama ada jangkitan pada tulang belakang saya atau sesuatu di otak saya menekan saraf,” katanya.

MRI dan ketukan tulang belakang diikuti dan doktor menemui tumor pada batang otaknya. Disebabkan lokasi, operasi tidak boleh dilakukan. Mana-mana prosedur boleh berpotensi melumpuhkan Graydon jadi sebaliknya doktor dibiarkan memantau sebarang potensi pertumbuhan. Kawasan kanser bertanggungjawab untuk beberapa fungsi badan yang penting.

“Ia adalah bahagian otak yang mengawal pernafasan dan kadar jantung,” katanya. “Ia meliputi dua pertiga daripadanya sekarang. Oleh kerana mereka tidak dapat melakukan biopsi, mereka meletakkannya di hadapan apa yang dipanggil papan tumor.

Ini bermakna 25 pakar onkologi terkemuka menyemak kesnya dan semua bersetuju bahawa dia mempunyai glioma, tumor yang boleh muncul di bahagian otak itu dan boleh menyebabkan sakit kepala, loya, keabnormalan pertuturan atau keseimbangan, kelemahan atau kebas pada lengan atau kaki, berganda. penglihatan, dan banyak lagi.

Kerana tumor tidak boleh dibedah, doktor hanya boleh memantau sebarang potensi pertumbuhan. Selepas didiagnosis, 36 rawatan kemoterapi dan radiasi diikuti dan dia kini diimbas setiap tiga bulan.

“Setakat ini, rancangan itu hanya berharap ia tidak berkembang dan kemudian saya dapat menjalani kehidupan saya seperti biasa,” katanya. “Doktor saya berkata untuk orang yang tidak bernasib baik ia tumbuh lebih cepat dan mereka berjaya setahun atau dua tahun. Beliau berkata secara purata, [kebanyakan orang] membuatnya empat atau lima tahun. Dia berkata dia melihatnya di mana orang sangat diberkati dan mereka hidup 10 tahun atau lebih.

“Saya hanya percaya bahawa setiap kali saya masuk ia hilang atau tidak tumbuh. Sebab kalau tumbuh sikit pun boleh tekan lagi [pada batang otak dia]. Sekarang ini saya mempunyai beberapa komplikasi tetapi ia tidak menyebabkan sebarang masalah besar.”

Semakin lama berita buruk dijauhi, sentiasa ada harapan ubat dapat mengejar dan membuat rawatan yang mungkin. Doktor berharap pada satu ketika, ketumbuhan sepertinya yang tidak boleh dibedah dapat disembuhkan dengan prosedur dan teknologi baharu.

Di luar keadaan perubatannya sendiri, Graydon juga telah menangani satu lagi kebimbangan utama dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Berkahwin dengan dua orang anak, anak perempuannya Wryn yang berusia 6 tahun disahkan menghidap sindrom nefrotik kongenital semasa bayi. Penyakit ini menyebabkan kegagalan buah pinggang yang tidak dapat dipulihkan pada awal kanak-kanak. Pada satu ketika Wryn berhenti bernafas di hospital kerana dia berada dalam pelukan Graydon, dan doktor terpaksa memulihkannya.

Kemajuan dalam pemulihan adalah perlahan dan Wryn kehilangan kedua-dua buah pinggangnya, yang merupakan toksik kepada tubuhnya. Dia memerlukan dialisis untuk meneruskan kehidupan dan akhirnya sekurang-kurangnya dapat pulang ke rumah. Menjaganya masih menjadi ujian berat bagi keluarga. Dia masih memerlukan dialisis 14 jam setiap hari selama dua tahun. Nasib baik pada usia 2 tahun, pendermaan buah pinggang menawarkan peluang untuk kehidupan yang lebih baik. Wryn semakin baik sekarang. Dia masih memerlukan lawatan hospital sekali-sekala, tetapi sebahagian besar hidupnya agak normal.

“Ibu saya memberinya salah satu buah pinggangnya,” katanya. “Dia berumur 62 tahun ketika dia melakukannya, tetapi doktor berkata miliknya kelihatan seperti seorang lelaki berusia 20 tahun dan dia adalah pasangan yang sempurna.”

PERJUANGAN KEWANGAN, BANTUAN DARIPADA KOMUNITI
Dengan begitu banyak prosedur perubatan, tidak mudah untuk mendapatkan Graydons. Dia memiliki pengedar kereta tetapi terpaksa menutupnya semasa berurusan dengan prosedur Wryn. Keluarga itu pada dasarnya tinggal di hospital semasa dia menerima rawatan. Isterinya Haley sekurang-kurangnya dapat bekerja dan untuk menambah pendapatan, Graydon memulakan perniagaan landskap apabila dia mula berasa lebih baik. Keadaan perubatannya sendiri kemudian menyukarkan kerja juga.

“Saya tidak dapat bangun dari katil selama beberapa bulan hanya dari bahagian fizikalnya, jadi saya terpaksa melepaskan kira-kira 80 peratus perniagaan saya,” katanya. “Sekarang adalah masa yang perlahan jadi saya tidak banyak melakukan apa-apa semasa musim sejuk.”

Nasib baik Haley mempunyai insurans yang baik dalam pekerjaannya, yang telah menjadi rahmat untuk keluarga. Tetapi bil dan perbelanjaan lain masih boleh meningkat

“Setakat kewangan, ia pasti yang paling teruk pernah saya alami,” katanya. “Tetapi Tuhan sentiasa menyediakan.”

Orang-orang di sekeliling mereka juga turut hadir. Sekumpulan penyokong mengadakan kejohanan golf di Birmingham dan mengumpulkan kira-kira $30,000 untuk membantu bil perubatan. Keluarga itu juga mengetepikan sebahagian daripada itu sekiranya Graydon perlu pergi ke Pusat Kanser MD Anderson di https://startupmeme.com Houston, salah satu pusat rawatan teratas di negara ini, pada satu ketika untuk mendapatkan rawatan. Seorang lagi penderma di Birmingham menderma sebuah kereta baharu kepada keluarga itu apabila trak Graydon pada 2007 mencapai lebih 300,000 batu.

“Hanya perkara kecil seperti itu, semua orang berkumpul, ia sangat bermakna,” katanya. “Saya mempunyai ramai orang yang menyertainya. Ia sangat mengagumkan.”

‘BAMA BOOSTER, PEMAIN POKER
Ketika keluarga bergelut dengan dilema perubatan Graydon dan Wryn, sebarang peluang untuk melepaskan fikirannya daripada beberapa isu ini walaupun untuk masa yang singkat amat bermakna. Peminat lama Universiti Alabama, Graydon berharap Crimson Tide mendapat lebih banyak kejayaan dalam playoff bola https://gifetgif.com/ sepak NCAA daripada yang ditemuinya dalam Five Diamond. Membesar kedua-dua bapa dan datuknya mempunyai tiket musim.

Menonton permainan menawarkan sedikit kerehatan daripada kebimbangan sehari-hari. Dia tidak sabar untuk perlawanan playoff yang akan datang dan berasa cukup baik tentang peluang pasukan, tetapi mungkin tidak yakin seperti musim lalu.

“Saya telah pergi ke permainan itu sejak saya kecil lagi,” katanya. “Saya sukakannya. Saya tidak tahu peluang untuk mengalahkan Georgia dua kali. Saya tidak pasti tetapi kami kelihatan sangat baik kali terakhir. Saya tidak pasti Cincinnati boleh bertahan dengan mana-mana tiga pasukan di dalamnya, tetapi kami akan mengetahuinya.”

Sebagai pemain poker lama dan peminat, beberapa tindakan di felt juga membolehkan Graydon sedikit normal. Sebelum Acara Utama Poker Siri Dunia, dia menulis Tweet bahawa dia ingin bermain dalam Acara Utama dan berharap untuk menjual 70 peratus daripada tindakannya.

Selepas mendengar ceritanya, Ryan Reiss mengetweet semula siarannya dan cerita itu menjadi viral. Pakar poker MJ Gonzales dan Jonathan Depa kemudiannya meningkat, tidak mempertaruhkan Graydon tetapi sebaliknya https://bookbooknyc.com/ membahagikan keseluruhan pembeliannya.

“Ia tidak berjalan dengan baik pada rasa, sama seperti yang ini tidak,” katanya selepas Hari 2 di Bellagio. “Tetapi pengalaman dan bertemu dengan semua orang ini sukar dipercayai. Ia benar-benar menyeronokkan dan pastinya mengalihkan fikiran saya daripada semua masalah yang kami hadapi di rumah.”